Het voetbalseizoen is weer begonnen, met een nijpend tekort aan scheidsrechters.
Het voetbalseizoen is weer begonnen, met een nijpend tekort aan scheidsrechters. Foto: Henk Lammen

Training voor scheidsrechters: ‘Nood is hoog’

Algemeen Sport Voetbal Wonen en Leven

Het voetbalseizoen is weer van start gegaan. En al meteen is duidelijk geworden dat het scheidsrechtertekort nóg groter is dan afgelopen seizoen. “De nood is hoog”, bevestigt Stan Verhaag, voorzitter van Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray.

“Voor standaardteams regelt de KNVB elke week een scheidsrechter, voor lagere teams doen verenigingen dat zelf. Maar steeds meer verenigingen hebben te weinig scheidsrechters, steeds vaker moeten teams zelf op zoek. Het komt zelfs voor dat een speler of trainer dan maar zelf de fluit ter hand neemt.”

Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray start in oktober met een cursus voor verenigingsscheidsrechters. “Het is keigaaf om een voetbalwedstrijd van begin tot eind in goede banen te leiden”, meent Stan Verhaag. “Met de cursus kom je goed voorbereid het veld op én je straalt plezier uit. Als scheidsrechter werk je aan je communicatieve vaardigheden, je stressbestendigheid, je persoonlijke ontwikkeling. Elke wedstrijd weer.”

De cursus staat onder leiding van Jack Heldens, de voormalig scheidsrechter die al vele jaren als docent verbonden is aan de KNVB. Iedereen (mannen, vrouwen, jongens en meisjes) vanaf 14 jaar is van harte welkom.

Informatie/ aanmelding via e-mail horst-venray@covs.nl.

Uit de krant