Drukte tijdens een eerdere editie van de Roetsj. Foto: Hoedemaekers.
Drukte tijdens een eerdere editie van de Roetsj. Foto: Hoedemaekers.

Roetsj en Iensjekke in de startblokken

Carnaval/Vastelaovend

De vastelaovesvierders komen zaterdag 2 maart ongetwijfeld weer met duizenden naar het centrum van Venray, waar de dolle dagen starten met de officiële installatie van de prinsen en de Roetsj en het Iensjekke.

Op het Schouwburgplein treden die dag vanaf 12.11 uur op Hoondervel, La Bamba, Christel & Quinn, Spik & Span en Nevvenén. Natuurlijk zijn ook de artiesten van het Kiender Liedjes Festival, het Tiener Vastelaovend Kónkoer en de cd-artiesten van dit jaar aanwezig. Roetsj-huisband De Puppies luistert het vastelaovesspektakel ook muzikaal op. De Roetsj duurt tot 18.30 uur.

Om 14.00 uur begint op de Grote Markt het Iensjekke, waar La Bamba, Christel & Quinn en Spik & Span eveneens hun muzikale kunsten vertonen, opnieuw samen met de artiesten van het Kiender Liedjes Festival, het Tiener Vastelaovend Kónkoer en de cd-artiesten van dit jaar. De Geliënde sluit dit festijn om 19.30 af. Dit jaar worden er tevens weer nummers uit de oude doos ten gehore gebracht door Jack van Els en 't Zootje. Ook Rosentaler staat op de planken. Het totale schema voor zowel Iensjekke als de Roetsj staat op de Facebookpagina van de Roetsj en Iensjekke.

De Kempweg is dit jaar weer een in- en uitgang voor het Schouwburgplein. Toiletten staan aangegeven op de plattegronden, die zijn gepubliceerd op Facebook. Zoals elk jaar is het meenemen van eigen drank, glas en blik verboden. Neem ook geen grote vlaggen of spandoeken mee. Die mogen de pleinen niet op. Voor vragen kunnen bezoekers altijd terecht bij de organisatie, herkenbaar aan hun rode truien en gele bodywarmers. Volg de instructies op van de organisatie, beveiliging, politie en hulpdiensten.

Uit de krant