Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Hans van Oosterhout geridderd

Algemeen Venray

Hans van Oosterhout is woensdagochtend benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 1980 tot op de dag van vandaag is Van Oosterhout uit Venray een zeer actief persoon. In het verleden was dat met name binnen organisaties die iets met opleidingen te maken hebben. In het meer recente verleden is hij vooral actief voor clubs, verenigingen en ouderen. 

Van Oosterhout heeft een groot hart voor het (beroeps-)onderwijs, heeft doorzettingsvermogen en is een bruggenbouwer gebleken. Ook in ontwikkelingslanden heeft hij zijn kennis en kunde ingezet. Van 1980 tot 2000 heeft hij een cruciale rol gespeeld in de ontwikkeling en vorming van de arbeidsmarkt en het technisch onderwijs in de regio Noord-Limburg en daarbuiten. Verder is hij medeoprichter en negentien jaar programmacommissielid van de Liederentafel Venray, welke regelmatig optredens verzorgt voor ouderen in bijvoorbeeld verzorgingstehuizen.

Als vrijwilliger heeft hij vier jaar golfbaan De Stippelberg in Bakel geholpen, zodat deze als gekwalificeerde baan aangemerkt kon worden. Verder was hij meerdere jaren actief betrokken bij de Golf- en Countryclub Geijsteren en de Golfhorst in America. Gedurende vijf jaar was Van Oosterhout als senior expert betrokken bij PUM waar hij vijf onderwijsverbeteringsprogramma’s in Zuid-Afrika heeft begeleid. Hij is vier jaar voorzitter geweest van de projectgroep wonen en woonomgeving voor de centrale van ouderenverenigingen van Venray. Zo is hij ook betrokken geweest bij activiteiten rondom dementievriendelijk.

Van Oosterhout heeft laten zien dat hij enorm betrokken en actief is binnen de gemeenschap. Hij heeft veel betekend voor de ontwikkeling van het onderwijs, maar ook voor veel andere organisaties maakt hij zijn tijd vrij.

Uit de krant