Foto ter illustratie.
Foto ter illustratie. Foto: Antoon Jeuken

Koninklijke onderscheiding voor Piet Hanen

Algemeen Venray

Burgemeester Leontien Kompier reikte zaterdagavond een koninklijke onderscheiding uit aan Piet Hanen (66) uit Venray. Dit deed zij tijdens de festiviteiten rondom het 90-jarig bestaan van de Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Hanen wordt benoemd tot ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Piet Hanen heeft al jaren een vaste plek in het verenigingsleven, binnen én buiten de gemeente Venray. Hij levert een actieve bijdrage aan het werk van scheidsrechter door de functie zelf te vervullen en anderen op dat gebied te coachen. Hij is inmiddels 27 jaar bestuurslid bij de Scheidsrechtersvereniging Horst-Venray. Ook begeleidt hij structureel een zaalvoetbalteam en het veteranenelftal van SV Venray.

Voor de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) is de heer Hanen onder andere actief als scheidsrechter, rapporteur, praktijkbegeleider en commissielid. Ook voor de Centrale Organisatie van Voetbal en Scheidsrechters (COVS) vervult hij diverse taken op regionaal en landelijk gebied. Voor zijn inzet heeft hij zowel van de KNVB als van de COVS onderscheidingen ontvangen.

Uit de krant