Afbeelding

Van Oosterhout nieuwe lijsttrekker VVD

Algemeen

Harrie van Oosterhout is de nieuwe lijsttrekker van de VVD Venray. Dat werd donderdagavond tijdens een bijzondere ledenvergadering besloten. Van Oosterhout stond aanvankelijk tweede op de kieslijst.

De politicus volgt Frank Hazeu op als lijsttrekker. Hazeu nam eind vorig jaar het stokje over van Ingeborg de Barbanson. De overname bleek echter tegen de regels van het hoofdbestuur van de VVD. Op het moment dat Hazeu zich aankondigde als lijsttrekker was hij namelijk nog bestuurslid van VVD Maasland en dat mag niet. Toen bleek dat zijn aanstelling tegen de regels was, moest VVD Venray vervolgstappen ondernemen om tot een nieuwe kieslijst te komen. "We moeten ons nu herpakken. Het is allemaal erg formeel, maar we moeten ons nu in deze situatie schikken", vertelt Van Oosterhout.

Hazeu mocht van het hoofdbestuur wel terugkeren als lijstduwer, maar hij liet dat aan zich voorbijgaan. De leden stemden donderdagavond in met de nieuwe kieslijst. Eerder werd ook de lijst met Hazeu als lijsttrekker al goedgekeurd door de leden van de lokale fractie. "Als nummer twee neem ik mijn verantwoordelijkheid. We moeten onze achterstand goedmaken richting de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart. Daar gaan we vol voor."

De lijst van VVD Venray:  1) Harrie van Oosterhout, 2) Bas Künen, 3) John Niessen, 4) Noud Wellen, 5) Michel Gerrits, 6) Leonie Cals, 7) Wim De Schryver, 8) Jeu de Wit, 9) Dienny Kroos-van der Meij, 10) Gerrit Gooren, 11) Theo Swinkels, 12) Bram Dirkx.

Uit de krant