Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Koninklijke onderscheiding voor Riky Rutten-Peters

Algemeen Blitterswijck

Riky Rutten-Peters (75) is woensdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 2008 tot 2022 was Rutten uit Blitterswijck buitengewoon actief in de dorpsgemeenschap van Blitterswijck. Zij bekleedde diverse bestuursfuncties, waarbij ze voor een aantal initiatieven zelf de opstarter en kartrekker was. Dit doet ze uit sociale betrokkenheid en met veel passie en vol enthousiasme, waarmee ze ook anderen weet te motiveren.

Zo was ze lid en later waarnemend voorzitter van de dorpsraad, later heeft zij het voortouw genomen om de dorpsraad om te vormen tot Kerngroep Blitterswijck, wat in 2013 een feit werd. Na de omvorming van dorpsraad naar Kerngroep Blitterswijck was Rutten van 2013 tot januari 2022 lid en secretaris van de Kerngroep. Ze heeft een actieve rol aangenomen bij de realisatie van veel projecten en de communicatie met dorpsbewoners en gemeente. Bovendien vertegenwoordigde zij de Kerngroep tijdens het Dorpsradenoverleg.

Ook was ze in deze periode secretaris van de Stichting dorpsontwikkelingsfonds (DOF). Dankzij Rutten zijn de plannen in het dorpsontwikkelingsplan 2008 grotendeels gerealiseerd.

Op haar initiatief en onder haar voorzitterschap is het plan opgepakt om een woonzorgcentrum in het eigen dorp Blitterswijck te realiseren. Er is een goede basis gelegd. Ruim 1,5 jaar was zij tot eind juni 2022 voorzitter van de stichting in oprichting om ongeveer negen appartementen in de sociale huursector te realiseren; betaalbare woongelegenheid voor onder andere senioren.

Uit de krant