Afbeelding
Foto: Antoon Jeuken

Lintje voor Gerrie Loeffen-van der Burgt

Algemeen Leunen

Gerrie Loeffen-van der Burgt (76) uit Leunen is woensdag benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Ze is vanaf 1973 tot op de dag van vandaag buitengewoon actief in haar woonplaatsen. In de eerste jaren vooral in de regio Ravenstein, later in de regio Dalfsen. Vanaf 1990 is ze in haar huidige woongemeente Venray actief en dan vooral in het dorp Leunen. 

Zij heeft diverse bestuursfuncties bekleed, maar is vooral actief als vrijwilliger. Ze zet zich met hart en ziel en met volle overtuiging in voor mensen waarvoor ze mag zorgen binnen de palliatieve zorg, bij de dorpsdagbesteding, het ouderen eetpunt en binnen de kerk.

Zo bezoekt ze op eigen initiatief wekelijks zieke en eenzame mensen. Ze zet zich nu al 26 jaar in voor de Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg. Daarbij waakt zij (veelal in de nachtelijke uren) bij terminaal zieken.

Vanaf 2007 is Loeffen coördinatrice en vrijwilliger bij de katholieke kerk in Leunen. Ze wordt door de pastoor gezien als assistent-pastoor, bezoekt zieken en coördineert de bezoeken die door andere vrijwilligers gedaan worden. Daarnaast organiseert Loeffen een ziekenmiddag en verzorgt ze een kerstdiner en kerstpakketten voor zieken en behoeftigen.

Vanaf 2015 tot op de dag van vandaag is ze vrijwilliger van de Stichting Samen in Leunen. Ze verzorgt hier wekelijks een maaltijd voor de gasten van de dorpsdagbesteding en maandelijks een maaltijd voor de ouderen van het dorp. Ze doet de boodschappen, kookt en verricht hand-en-spandiensten.

Uit de krant