Afbeelding
Foto: Femke van den Heuvel

Afsluiting seizoen Adelbertvereniging

Algemeen Leunen Venray

Adelbertvereniging Venray houdt op maandag 3 april haar laatste lezing van dit seizoen in gemeenschapshuis De Baank aan de Albionstraat 26 in Leunen. Aanvang: 20.00 uur. De spreker is prof. dr. Ellen Gerrits en de titel van haar voordracht luidt: Het wonder van taalontwikkeling.

Jonge kinderen lijken bijna vanzelf te gaan praten. Een wonder, want als volwassene moet je echt moeite doen om een vreemde taal te leren. Ellen Gerrits geeft in deze lezing een overzicht van de taalontwikkeling en bespreekt enkele mythes over meertaligheid en het spreken van het Limburgs dialect. Daarnaast vertelt ze over taalontwikkelingsstoornissen, een stoornis met een grote impact op het leven van een kind, om ervoor te zorgen dat deze kinderen beter begrepen en geholpen worden door mensen in hun omgeving. Deze lezing sluit aan bij het jaarthema 2023 BruTAAL met Taal van de bibliotheken Maas en Peel. 

Gerrits is hoogleraar Logopediewetenschap aan de Universiteit Utrecht en lector Logopedie aan Hogeschool Utrecht. Ze was tevens tien jaar hoofd van het multidisciplinaire spraak-taalteam van het Academisch Ziekenhuis Maastricht en Adelante Zorggroep Hoensbroek waar jonge kinderen werden gezien met een hulpvraag rondom spraak, taal en communicatie. Introducés zijn welkom. Meer informatie via www.adelbertvenray.nl.

Uit de krant