Wout Poels liet zich dinsdag goed zien in de Vuelta.
Wout Poels liet zich dinsdag goed zien in de Vuelta. Foto: Persfoto Bahrain Victorious

Derde plek Wout Poels in bergrit Vuelta

Algemeen Blitterswijck Sport

Wout Poels is dinsdagmiddag in de zestiende etappe van de Vuelta op de derde plek geëindigd. Daags na de rustdag kwam de wielrenner uit Blitterswijck achter winnaar Jonas Vingegaard en Finn Fisher-Black over de streep. Vingegaard veroverde op de steile slotklim in Bejes kostbare tijd op zijn teamgenoten Sepp Kuss en Primoz Roglic. 

Vingegaard kwam met 43 seconden voorsprong op de Nieuw-Zeelander over de finish. Wout Poels werd vlak daarachter derde. Een groepje met Juan Ayuso en Primoz Roglic gaf ruim één minuut toe op Vingegaard. Rodetruidrager Sepp Kuss verloor nog vier seconden extra.

De Amerikaan behoudt wel de leiding in het algemeen klassement. Zijn twee Jumbo-Visma-kopmannen hebben stuivertje gewisseld. Vingegaard staat nu tweede op 29 seconden van Kuss. Roglic bezet de derde plek op 1.33. Ayuso is op de vierde plaats (+2.33) nog altijd de beste niet-Jumbo-Visma-renner.

De ritwinnaar kwam zichtbaar geëmotioneerd over de streep in Bejes en wees met zijn hand naar zijn hart. Zijn gedachten gingen ongetwijfeld uit naar Nathan Van Hooydonck, een ploegmaat bij Jumbo-Visma die eerder op de dag ernstig gewond raakte bij een verkeersongeval. De Deen bezorgde Jumbo-Visma zo een lichtpuntje op een uiterst vervelende dag. 

Woensdag gaat de Ronde van Spanje verder met een zware bergetappe. Dan staat onder andere de L’Angliru, ook wel ‘het beest van Asturië’ genoemd, op het programma. Doordat alle uitslagen van Juan José Cobo van 2009 tot en met 2011 met terugwerkende kracht werden geschrapt op basis van abnormale bloedwaardes in zijn biologisch paspoort, staat Poels als winnaar op de erelijst van deze epische berg.  

Zondag is de slotetappe naar Madrid 

Uit de krant