Logo peelenmaasvenray.nl
<p>Wout Poels eindigde donderdag in de derde etappe van de Ronde van Spanje als vierde.&nbsp;</p>

Wout Poels eindigde donderdag in de derde etappe van de Ronde van Spanje als vierde. 

(Foto: Team Bahrain McLaren)

Wout Poels vierde in derde etappe Ronde van Spanje

Wout Poels lijkt zijn klimbenen langzaam weer terug te krijgen. De uit Blitterswijck afkomstige wielrenner van Bahrain McLaren eindigde donderdag in de derde etappe van de Ronde van Spanje als vierde. 

In de laatste kilometer van de steile slotklim bleven tien renners over, die het met elkaar gingen uitvechten. Daniel Martin won de rit. De Ier van Israel Start-Up Nation was de snelste van een favorietengroep, voor rodetruidrager Primoz Roglic en Richard Carapaz. Roglic blijft in het bezit van de rode trui. Hij heeft nog een voorsprong van vijf seconden op Martin. Carapaz is derde in de strijd om de rode trui, op dertien seconden. Vrijdag wacht in de Ronde van Spanje een relatief vlakke etappe, over bijna 197 kilometer van Garray naar Ejea de los Caballeros.

Omdat Mikel Landa de ronde van Spanje niet gaat rijden heeft Bahrain McLaren  in deze ronde geen uitgesproken kopman. Wout Poels, die in Monaco woont, kan daardoor voor eigen succes rijden, zowel voor het algemeen klassement als voor winst in etappes. Poels is goed hersteld van de gebroken rib, die hij bij een vervelende val in het begin van de Tour de France opliep. In het klassement staat Poels momenteel 17e, op ruim drie minuten van Roglic.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten