Foto: De winnaars van de cheques. Foto: Hans van der Beele.
Foto: De winnaars van de cheques. Foto: Hans van der Beele.

Rabobank steunt maatschappelijke projecten

Zakelijk

Rabobank Horst Venray maakte donderdag bekend welke maatschappelijke projecten een bijdrage ontvangen uit haar Coöperatiefonds.

In MFC De Baank in Leunen werden twaalf cheques overhandigd, variërend van 1.000 tot 25.000 euro per project. Alles bij elkaar goed voor een bedrag van 78.215 euro. Tevens maakte Rabobank Horst Venray bekend dat het Coöperatiefonds voortaan niet één maar twee keer per jaar de binnengekomen aanvragen beoordeeld. Het indienen van projecten kan daarmee het hele jaar door. Projecten die voor 1 oktober worden ingediend, krijgen dit jaar nog uitsluitsel.  "Wat de projecten met elkaar gemeen hebben? Ze zijn allemaal gericht op het stimuleren en/of verbeteren van de leefbaarheid binnen ons werkgebied", aldus Rob Knoops, directievoorzitter Rabobank Horst Venray.  Zo ontvangt Stichting Dorpsraad Leunen een bedrag van 10.000 euro voor de herinrichting van de dorpskern en kan Stichting Archief Well e.o. rekenen op een bijdrage van 4.000 euro voor het tastbaar en zichtbaar maken van de levende historie van Well e.o.

Voortaan kunnen er het hele jaar door initiatieven worden ingediend bij het Coöperatiefonds en zijn er twee beoordelingsmomenten ingepland. Wordt een initiatief dit jaar nog voor 1 oktober ingediend, ontvangt de vereniging of stichting dit jaar nog uitsluitsel over het ingediende plan. Meer informatie over het Coöperatiefonds en de voorwaarden daarvan, is terug te lezen op de website www.rabobank.nl/horstvenray.

Uit de krant