Afbeelding

Pop-up restaurant Van Dijck

Zakelijk

Venray krijgt er woensdag 14 oktober een bijzonder 'restaurant' bij. Voor één dag wordt PLUS Judith en Guido van Dijck uitgebreid met een pop-up restaurant. Chef-kok Jan Cremers van restaurant hoeve de Boogaard zal die dag meerdere gezonde gerechten bereiden, gebaseerd op ideeën van klanten van PLUS Judith en Guido van Dijck. Hiervan worden tv-opnamen gemaakt voor een programma dat later dit jaar op Peel en Maas TV wordt uitgezonden. PLUS Judith en Guido van Dijck heeft een aantal klanten gevraagd welke gerechten zij graag zouden willen laten bereiden door een topkok. Hun suggesties worden in het pop-up restaurant live klaargemaakt, nadat ze zelf de benodigde ingrediënten bijeen hebben gezocht in de winkel. Zij mogen het resultaat ter plekke ook proeven. 'Uitgangspunt is dat de gerechten door iedereen thuis op die wijze kunnen worden klaargemaakt, vertelt Guido van Dijck. 'Je hoeft dus geen geoefende kok te zijn om ze te bereiden. Als de uitzending op tv is geweest, is het recept van het gerecht in onze supermarkt te verkrijgen en kunnen mensen het thuis zelf uitproberen. Chef-kok Jan Cremers gaat de gerechten bewust gezond bereiden. 'Ik let erop dat de maaltijden laagdrempelig zijn qua bereidingswijze en kosten, én dat ze gezond zijn. Vaak kun je door kleine toevoegingen een gerecht dat je al vaker hebt klaargemaakt, een nieuwe, verrassende smaak geven. Als het gerecht daardoor ook nog gezonder wordt, heb je dubbele winst: een smakelijke én gezonde maaltijd. PLUS Judith en Guido van Dijck wil met het pop-up restaurant een sterkere verbinding leggen tussen winkelen en gezond eten. Het concept daarvoor is ontwikkeld door Ambaum BrandMakers, dat in New York ervaring opdeed met combinaties van kleine restaurants in supermarkten, waarbij de nadruk ligt op gezonde voeding.

Uit de krant