Najaarsconcert Klassieke Contouren

zondag 22 november 2015 0:00 tot 15:00

Op zondag 22 november vindt het najaarsconcert Klassieke Contouren door Symfonieorkest Helmond-Venray in zaal Odeon plaats, onder leiding van de nieuwe dirigent Sander Vredenborg. Hoogtepunt is het vioolconcert nummer 1 van Max Bruch, met als soliste het viooltalent Lisalotte Gerards. Daarnaast speelt het orkest de Ouverture Alceste van Von Gluck, Symfonie nr. 99 van Haydn en de bekende 6e Hongaarse dans van Brahms.

Nieuwe dirigent Sander Vredenborg
Sander Vredenborg is vanaf augustus 2015 dirigent van SOHV, als opvolger van Jacco Nefs, die ruim zes jaar muzikaal leider van het orkest was. Sander Vredenborg is sinds de zomer met SOHV aan het repeteren en iedereen wordt van harte uitgenodigd om bij de november-uitvoeringen het resultaat te komen beluisteren!

Vioolsoliste Lisalotte Gerards
SOHV is blij met de samenwerking met de getalenteerde Helmondse violiste Lisalotte Gerards. Zij voert met het orkest het romantische vioolconcert nummer 1 van Max Bruch uit. Lisalotte is aangenomen bij de Bachelor opleiding viool en zang aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Eerder, tijdens haar middelbare schooltijd, bezocht zij al de School voor Jong Talent van dat conservatorium. Lisalotte geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Ze speelt op een viool van Matthijs  Heyligers, aan haar in bruikleen gegeven door het Nationaal Instrumenten Fonds.

Aanvang: 15.00 uur
Kaarten: reserveren via info@sohv.nl [aangeraden!] en kopen aan de zaal: €10,- en €7,50 (scholieren & studenten)           Zie ook: www.sohv.nl  Een 2e uitvoering is op zondag 29 november 2015, Helmond, Annatheater, Floreffestraat 21a, 5705 AR, aanvang 15.00 uur.