Logo peelenmaasvenray.nl
Hay Francken en Jan Deenen samen met hun vrouwen en Jan Loonen. Foto: Hoedemaekers.
Hay Francken en Jan Deenen samen met hun vrouwen en Jan Loonen. Foto: Hoedemaekers.

Twee keer 'brons' in Wanssum

  Wanssum

Jan Deenen (55) en Hay Francken (78) uit Wanssum hebben de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray ontvangen. Locoburgemeester Jan Loonen reikte de onderscheidingen vrijdagavond uit bij hun afscheid van de dorpsraad in Wanssum.

Jan Deenen was medeoprichter van 'Tienerplus' in Wanssum, dat activiteiten organiseerde voor de jeugd van 13-16 jaar. Als scheidsrechter en bestuurslid bij de kring Horst bij SV United leidde hij de jeugdscheidsrechters op om zo een stevige basis voor de toekomst in de seniorenklasse te waarborgen. Van 1989 tot 1996 is Jan Deenen tevens betrokken geweest bij Kindervakantiewerk Wanssum-Geijsteren, waarvan vijf jaar als penningmeester. In 1989 kwam Jan bij de Raad van Elf van carnavalsvereniging De Wiendbuul en in 1991 werd hij uitgeroepen tot prins Jan X. Vanaf 1998 trad hij toe tot het dagelijks bestuur van de vereniging, waarvan hij van 2001-2005 voorzitter was. Jan Deenen bestuurde diverse commissies zoals optocht, bouwcommissie en de bonte avond. Hij was ook betrokken bij de jubileumfeesten 5x11 en 6x11 jaar van De Wiendbuul. Door burgemeester Hans Gilissen werd hij benoemd tot Groeëtmaester in de Huusorde van d'n Opperpiëlhaas en dit jaar ontving hij de Wiendbuuleplak voor al zijn vrijwilligerswerk in het dorp.

Van 2007 tot 2017 was Jan Deenen bestuurslid van de Dorpsraad Wanssum, vanaf 2010 voorzitter. Binnen de dorpsraad zat hij in diverse commissies. Ook was hij actief in de werkgroepen WMO en WIP (Wanssums Info Punt, operationeel sinds begin 2016). Hij vertegenwoordigt de dorpsraad bovendien in het dorpsradenoverleg. Ook is Jan Deenen betrokken bij de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum en verzorgt hij de coördinatie van de AED's en de hierbij betrokken vrijwilligers. Naast alle hierboven genoemde activiteiten controleert Jan Deenen de dijken als dijkwacht, is hij medeorganisator van een mudcross en heeft hij zich hard gemaakt voor het opknappen van de speelplaats van de basisschool, het zwembad en de trimbaan.

Hay Francken was van 2007 tot mei 2017 bestuurslid van de dorpsraad in Wanssum. Dit was vanaf de oprichting van de 'nieuwe' dorpsraad in Wanssum. Ook bij de vorige dorpsraad was hij bestuurslid. Hij was betrokken bij verschillende commissies: Welzijn, Dorpsverfraaiing, Planologie en Algemene Zaken, Financiën, Cultuur, Openbare Ruimte en Milieu (verenigingsleven, buitensportaccommodaties en evenementen). Namens de dorpsraad was hij het aanspreekpunt voor de KBO voor het groenonderhoud in het dorp en vertegenwoordigde hij de dorpsraad in de regioraad van de Rooyse Wissel. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van wandelpaden in en rond Wanssum en de bewegwijzering daarvan. Vanaf de oprichting in 1966 was Hay Francken bovendien actief als vrijwilliger van zwembad De Broekberg. Daarnaast was hij ruim 25 jaar voorzitter van postduivenvereniging Concours Combinatie (CC) Peel en Maas, een overkoepelende organisatie van negen postduivenverenigingen. Hij zorgde onder andere voor de organisatie van de kampioenendag.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten