Logo peelenmaasvenray.nl

Lespakket Ooijen-Wanssum voor basisscholen

  Wanssum

Op 5 en 6 oktober wordt het startschot gegeven voor De waterwereld tussen Ooijen en Wanssum, een lesprogramma voor basisscholen. Het lespakket bestaat uit een prentenboek voor de groepen 1 tot en met 4 en een interactieve lesmodule voor de groepen 5 tot en met 8. Met deze educatieve middelen wil Projectbureau Ooijen-Wanssum ook de allerjongste bewoners van het gebied bij de gebiedsontwikkeling betrekken. Alle basisscholen in het gebied doen mee aan De waterwereld tussen Ooijen en Wanssum.

In het prentenboek Omaatje vertelt een oude dame de allerjongste inwoners van het gebied hoe het is om te leven met de Maas en waarom het belangrijk is dat er aan de Maas gewerkt wordt. Aan de hand van de prachtige tekeningen en teksten van Luuk Lenders kunnen docenten, ouders en opa's en oma's verhalen vertellen over 'Mooder Maas'. Voor kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 is een interactieve lesmodule samengesteld. Dit jaar kunnen de leerlingen uit groep 5 en 6 aan de slag met de thema's planten en dieren. De groepen 7 en 8 leren over de geschiedenis van het landschap. De lesmodules bestaan uit een kennisles, een onderzoeksles en een gastles of excursie. Volgend jaar worden er twee thema's toegevoegd: over de werkzaamheden in het gebied en over de waterwereld in de toekomst. Enkele docenten zijn betrokken geweest bij de totstandkoming van de lesmodule en het prentenboek en de basisscholen in Wanssum, Blitterswijck, Meerlo, Broekhuizenvorst, Swolgen en Tienray doen mee.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten