Afbeelding
Foto: persfoto

Realisatie 35 zorgappartementen in Annapark

Venray

Domus Valuas en de Renschdael Groep hebben een overeenkomst ondertekend ten behoeve van de realisatie van 35 zorgappartementen op het Annapark in Venray. Een nieuwe stap in de ontwikkeling van het Annapark en een bijdrage aan de toekomstbestendige aanpak van wonen en zorg in Venray.

De zorgappartementen worden gerealiseerd in paviljoen Theresia, vroeger de woonplek voor ongeveer 120 zusters. Dit gemeentelijke monument wordt volledig gerestaureerd en getransformeerd naar 35 ruime appartementen waar bewoners, naast 24-uurs zorg, gebruik kunnen maken van hoogwaardige service en een welzijnspakket die door Domus Valuas wordt geboden. En aangezien wooncomfort voor deze doelgroep van groot belang is, wordt extra aandacht geschonken aan duurzaamheid. Hiertoe wordt een groot aantal maatregelen genomen.

De gemeente Venray is blij met deze ontwikkeling, waarmee invulling wordt gegeven aan de samenwerking die met verschillende partijen is aangegaan ten aanzien van wonen en zorg. “De zorgontwikkeling van Theresia draagt bij aan de toenemende zorgvraag die de gemeente Venray op zich af ziet komen”, aldus wethouder Jan Jenneskens. Dit wordt ondergeschreven door Erik van den Boom van Domus Valuas: “Met deze ondertekening wordt direct een bijdrage geleverd aan de invulling van de gemaakte afspraken ten aanzien van de realisatie van woningen voor senioren en andere doelgroepen met een zorgbehoefte.” Ook Marcel van Rensch van de Renschdael Groep is gelukkig met deze mijlpaal. “Wij gaan werken aan een win-win. Nieuwe zorgappartementen voor een doelgroep waarvoor op dit moment te weinig ruimte is in Venray en een prachtige toevoeging aan ons park, waarmee wij onze zorgvisie verder invulling geven.”

Volgens de planning wordt aan het einde van dit jaar gestart met de restauratie en transformatie van paviljoen Theresia. De verwachting is dat in het tweede kwartaal van 2025 de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de appartementen.

Uit de krant