Wie wil er wonen in het historische gebouw Pieter op het Annapark?
Wie wil er wonen in het historische gebouw Pieter op het Annapark? Foto: Persfoto

Wonen in historisch paviljoen Annapark

Algemeen Venray Wonen en Leven

Met de bouwwerkzaamheden om gebouw Pieter op het Annapark volledig te renoveren en te transformeren naar vier praktijkruimten op de begane grond en acht  koopappartementen op de verdiepingen, is afgelopen maandag officieel gestart.  ”Bijzonder, want voor het eerst in zijn geschiedenis kan er gewoond worden in de koopsector in een van de historische paviljoens op het Annapark”, meldt Marc van der Velden, ontwikkelaar bij de Renschdael Groep. 


Het is ook bijzonder dat de bouw start voordat de appartementen zijn verkocht. Renschdael Groep heeft ervoor gekozen nu alvast te beginnen met de verbouwwerkzaamheden zodat de appartementen straks sneller beschikbaar zijn voor de nieuwe bewoners. Pieter is een gebouw met een architectuur van de Delftse school, gekenmerkt door de ritmiek van de gevel, enkele verbijzonderingen in het metselwerk en Romaanse dakpannen.

“Het gebouw wordt geopend naar het groen door toevoeging van extra balkons en grote raampartijen. Pieter heeft een uitzonderlijke ligging door de beslotenheid van volwassen groen, wat bijdraagt aan een sereen woonklimaat. Tevens wordt volop ingezet op duurzaamheid. De appartementen worden gasloos opgeleverd met zonwerende triple-beglazing in aluminium kozijnen en een warmtepomp die zorgt voor vloerverwarming én koeling. Daarnaast zijn de hemelwaterafvoeren afgekoppeld van het riool. Het regenwater wordt rechtstreeks opgevangen in zogenaamde wadi’s om de klimaatadaptatie op het Annapark te vergroten. Het is allemaal uitgevoerd door Venrayse partijen, van ontwerp en engineering tot de volledige uitvoering. Hier zijn wij erg trots op.”

De startverkoop van de acht appartementen van Pieter staat gepland voor maandag 1 november 2021. Vanaf dat moment kunnen geïnteresseerden zich definitief inschrijven om in aanmerking te komen voor een appartement. Ook start op 1 november de verhuur van de acht appartementen in paviljoen Jozef.

Meer informatie via www.annapark.nl/wonen.

Uit de krant