Afbeelding
Foto: persfoto

Thorbeckepenning voor Leonie Cals

Venray Politiek Venray

Tijdens de feestelijke viering van het 50-jarig jubileum van de VVD Venray is Leonie Cals geëerd met de ontvangst van de Thorbeckepenning.

De Thorbeckepenning is een van de meest prestigieuze onderscheidingen die het hoofdbestuur van de landelijke VVD toe kan kennen aan personen, als teken van waardering voor hun onvermoeibare inzet voor de VVD en de samenleving. 

Leonie Cals heeft zich al vanaf 1970 ingezet voor de totstandkoming van een Venrayse VVD-afdeling. Hierdoor heeft zij zich meer dan vijftig jaar ingezet voor Venray, onder andere als secretaris van de afdeling, als gemeenteraadslid en als commissielid van een breed scala aan commissies. Leonie is binnen de Venrayse VVD een stille kracht die niet met de neus vooraan hoeft te staan. Zij was daarom erg verrast met deze bijzondere blijk van waardering vanuit de landelijke VVD en de afdeling VVD Venray. 

Op de foto de uitreiking van de Thorbeckepenning door Tweede Kamerlid Silvio Erkens (l) en gedeputeerde Stephan Satijn in de binnentuin van Kaffee Met in Venray.

Uit de krant