John en Janny Niessen
John en Janny Niessen

Thorbeckepenning voor John Niessen

Algemeen

John Niessen heeft zaterdag, bij zijn afscheid als vicevoorzitter van de VVD Regio Zuid in het Brabantse Zijtaart, tijdens de algemene ledenvergadering van de Regio Zuid de Thorbeckepenning ontvangen.

De Thorbeckepenning is een onderscheiding die door het hoofdbestuur van de VVD alleen in uitzonderlijke gevallen wordt toegekend. Hierbij zijn diverse criteria van belang. De ontvanger ervan moet bijvoorbeeld tenminste twintig jaar actief zijn geweest binnen de partij.  John Niessen werd  in 1982 lid van de Venrayse VVD-afdeling en is hiervoor sindsdien, met een onderbreking van vijf jaar in de jaren negentig van de vorige eeuw,  in diverse bestuursfuncties, onder meer als voorzitter, actief geweest. Niet alleen in Venray verdiende hij zijn sporen. Hij zette zich tevens in voor Ondercentrale Noord-Limburg, het VVD Limburg-bestuur en sinds de nieuwe partijstructuur ook voor de VVD Regio Zuid, omvattende Zeeland, Noord-Brabant en Limburg. Daarnaast zat hij van 2010 t/m 2014 in de gemeenteraad van Venray en maakt hij nu nog steeds deel uit van de steunfractie van VVD Venray.

VVD Regio Zuid-voorzitter Onno Hoes overhandigde een boeket bloemen aan Janny Niessen en sprak lovende woorden over Johns' betrokkenheid en brede inzetbaarheid. Zeker bij de omvorming naar een openpartijstructuur met regio's en lokale netwerken ging John Niessen als 'troubleshooter' door de hele provincie Limburg.  Aan Eric Wetzels, landelijk vicevoorzitter van de VVD, viel de eer te beurt de Thorbeckepenning uit te reiken aan de Venrayse VVD'er. De onderscheiding is vernoemd naar de Johan Thorbecke, de grondlegger(1848) van de parlementaire democratie in Nederland.  Stephan Satijn, oud-wethouder in Venlo, volgt John Niessen op als vicevoorzitter VVD Regio Zuid.  





Uit de krant