Afbeelding
Foto: persfoto

Lale Gül in Bibliotheek Venray

Venray

Lale Gül is op maandag 26 juni te gast bij de Bibliotheek in Venray. Ze wordt deze avond geïnterviewd door Stan Verhaag. In 2021 publiceerde Lale Gül haar eerste boek Ik ga leven waarin ze verteld over haar streng gelovige opvoeding en alles wat hierbij komt kijken.

In 2023 komt haar nieuwe boek Ik ben vrij uit. Twee jaar later vraagt ze zich af wat vrijheid eigenlijk is. En in hoeverre kun je vrij denken als je tot aan de volwassen leeftijd in een onvrij systeem hebt leren denken? Een systeem waarin een hiërarchie bestaat tussen gelovigen en ongelovigen, wij en zij, hetero en homo, man en vrouw, zoon en dochter, bondgenoot en afvallige. Lale Gül vraagt zich af of we wel zo vrij zijn en stelt dat zij, maar ook velen met haar, een slachtoffer van de vrijheid van godsdienst is. Ze roept op om bepaalde vrijheden te herzien, opdat de vrijheid van anderen juist gewaarborgd kan worden.

Dit evenement begint om 19.30 uur. De zaal is open vanaf 19.00 uur. Aanmelden kan via biblionu.nl/activiteiten of via de betaalpaal in de bibliotheek. Iedereen is van harte welkom, ook mensen die geen lid zijn van BiblioNu.

Uit de krant