Afbeelding
Foto: gemeente Venray

Minister-president van Aruba bezoekt Venray

Venray

Evelyn Wever-Croes, minister-president van Aruba, heeft donderdag een bezoek gebracht aan Venray. Burgemeester Leontien Kompier ontving haar om de mogelijkheden te verkennen voor een intensievere samenwerking tussen Venray en Aruba.

Venray is niet toevallig uitgekozen voor het bezoek van Wever-Croes. Enkel in Venray en Zwolle is iemand met een Arubaanse achtergrond actief in de gemeenteraad. Daarom worden vanuit Aruba de banden met deze twee gemeenten aangehaald. 

De op Aruba geboren Amira Luydens-Dabian is sinds 2022 gemeenteraadslid in Venray. Tijdens het bezoek is gesproken over samenwerking op verschillende thema’s zoals cultuur, bijenteelt en onderwijs. Het ging hierbij om oriënterende gesprekken waarbij de nadruk lag op kennismaken met elkaar. Burgemeester Leontien Kompier: “Dit was een eerste verkenning voor eventuele samenwerking. We gaan nu onderzoeken of en op welke manier een samenwerking mogelijk is. Daarbij kijken we niet alleen naar de thema’s die nu al besproken zijn, maar willen we juist breder kijken.”

Uit de krant