Locoburgemeester Jan Loonen speldt de penning op bij Jan Janssen. Foto: Hoedemaekers.
Locoburgemeester Jan Loonen speldt de penning op bij Jan Janssen. Foto: Hoedemaekers.

Bronzen Waarderingspenning voor Jan Janssen

Venray

Locoburgemeester Jan Loonen heeft de Bronzen Waarderingspenning van de gemeente Venray uitgereikt aan Jan Janssen (82).

Sporten en leidinggeven zijn onlosmakelijk met de Jan Janssen verbonden.  Zijn sportieve activiteiten als vrijwilliger gaan terug tot 1955. In die tijd was hij leider van de Sportclub voor Jonge Boeren. Hij motiveerde de jeugd zodanig dat hij er zeker van was dat 'zijn' team tijdens de jaarlijkse regionale sportdag met de meeste prijzen huiswaarts keerde. Van 1965 tot 1988 was Jan Janssen actief als bestuurslid bij de voetbalclub Leunen-Veulen-Heide.

In meerdere lagen van het bestuur heeft hij zijn sporen verdiend, hiervoor is hem in 1988 de zilveren bondspeld van de KNVB uitgereikt. Al vanaf 1975 is hij bovendien actief als gymdocent voor ouderen. Op dit moment geeft hij nog steeds les aan zeven groepen ouderen. Jan Janssen is ervan overtuigd dat bewegen op oudere leeftijd ervoor zorgt dat deze generatie fit, actief en gezond blijft. Deelname aan de gymclub voorkomt daarnaast dat  de ouderen in een isolement raken.

Jan Janssen is geliefd bij zijn leerlingen op leeftijd. Hij heeft altijd aandacht voor iedereen en is geïnteresseerd in het wel en wee van de deelnemers. Ook zijn mededocenten omschrijven hem als een positieve inspiratiebron die altijd bereid is om mee te denken en te organiseren. Jan Janssen ontving de onderscheiding donderdagavond bij gelegenheid van de gezamenlijke seizoenafsluiting van de gymclubs van Ysselsteyn en Merselo.

Uit de krant