Logo peelenmaasvenray.nl

Geen fusie tv-zenders Venray

  Venray

Venray krijgt voorlopig niet één lokale zender. Het bestuur van Omroep Venray en de directie van Peel en Maas TV zijn na een aantal verkennende gesprekken en onderzoeken tot de conclusie gekomen dat het, juridisch, organisatorisch en financieel, op dit moment niet mogelijk is om tot één gezamenlijke lokale Venrayse zender te komen.

"De gesprekken tussen beide partijen zijn positief verlopen, maar helaas zijn de verschillen tussen beide omroepen te groot. Omroep Venray is publiek, Peel en Maas TV commercieel. Er zaten, mede door de regels binnen de Mediawet, voor beide partijen te veel haken en ogen aan", zegt directeur Christ van de Munckhof van Peel en Maas (TV). "Daarbij komt dat wij midden in het proces van het regionaliseren van de lokale omroepen zitten", legt voorzitter Ron van de Heuvel van Omroep Venray verder uit. "Wij gaan meer samenwerken met lokale publieke omroepen in de regio. Programma's uitwisselen, gebruikmaken van elkaars faciliteiten en kennis. Ook in dat verhaal is het lastig om Peel en Maas TV als commercieel tv-station in te passen."

Christ van de Munckhof wijst onder meer op de mediapakketten die Peel en Maas (TV) hanteert. "De mediamix van krant, tv, website en social media is voor ons en onze adverteerders enorm belangrijk. Dat bleek ook duidelijk uit de gesprekken die we daarover met diverse ondernemers hebben gevoerd. Voor nu gaan we ieder onze eigen weg en gaan beide tv-stations van hun eigen kracht uit. Maar wat de toekomst brengt, weet niemand. Het is niet uitgesloten dat we gezamenlijke projecten oppakken. Wat dat betreft is het medialandschap, ook op tv-gebied, net zo veranderlijk als het weer in Nederland."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten