Wateroverlast in Venray. Foto: Archief Peel en Maas.
Wateroverlast in Venray. Foto: Archief Peel en Maas.

Meer afkoppelsubsidie regenwater in Venray

Venray

Venraynaren die hun regenpijpen van het riool afkoppelen, ontvangen daarvoor vanaf volgend jaar 6 euro subsidie per m2 dakoppervlak. Dat is 50% meer dan de huidige subsidie. De extra subsidie is afkomstig van het waterschap Peel en Maasvallei.

Met dit bedrag gaan mensen zelf aan de slag. Ze koppelen zelf de regenpijp af en zorgen ervoor dat het regenwater op hun eigen perceel in de bodem trekt. Voor de subsidie geldt het aantal vierkante meters van het betreffende dak. Iedereen die nu regenwater loost op de vuilwaterriolering kan subsidie aanvragen voor het afkoppelen op eigen terrein. "In Nederland groeit het besef dat we de natuur moeten beschermen en dat we milieuvervuiling moeten voorkomen. Ook een veranderend klimaat dwingt ons tot het zoeken naar nieuwe oplossingen voor nieuwe problemen. Heviger regenbuien zullen ervoor zorgen dat er nog meer en vaker ongezuiverd rioolwater in het milieu komt dan nu al gebeurt. Door minder regenwater in het riool te lozen, voorkomen we dat riolen overbelast raken tijdens hevige regenbuien", legt wethouder Ike Busser uit. 

Het hogere subsidiebedrag gaat in op 1 januari 2017. Meer informatie over de regeling staat op de website www.venray.nl.

Uit de krant