Feestelijke opening natuurleerpad de Paardekop

Venray

Wethouder Ike Busser opent op woensdagmiddag 28 september natuurleerpad de Paardekop. Het publiek helpt door middel van een quiz vol wonderlijke weetjes. De opening is om 14.30 uur bij de gloednieuwe uitkijktoren. Herderin Tineke is bij de opening van de partij met een deel van haar schaapskudde.

Het nieuwe natuurleerpad is boeiend en gevarieerd. Met niet alleen allerlei wetenswaardigheden over de natuur, ook de geschiedenis komt aan bod. Er wordt stilgestaan op de plek waar in de Tweede Wereldoorlog een Lancaster-bommenwerper is neergestort. En in de heide is door een aantal vrijwilligers een replica van een plaggenhut gebouwd. Letterlijk hoogtepunt van de tocht is de nieuwe, achttien meter hoge uitkijktoren. De poel met stapstenen zal ook heel wat kinderharten sneller doen kloppen. En wie ontdekt alle prachtige diersculpturen, gemaakt met de motorzaag? . De start van het natuurleerpad is tegenover Peelken 2 in Ysselsteyn.

Het natuurleerpad is ongeveer drie kilometer lang en telt elf punten waar wandelaars van alle leeftijden iets te weten kunnen komen, iets kunnen zien en iets kunnen doen. Scholen kunnen de wandeling op aanvraag uitbreiden met een educatief programma van Stichting Cultuurpad en een begeleidende gids. 

Natuurleerpad de Paardekop is in de afgelopen twee jaar met inzet en expertise van veel organisaties en vrijwilligers tot stand gekomen, onder andere van het IVN en IBOR Ysselsteyn. Een subsidie van provincie Limburg en een bijdrage vanuit het woningbouwproject Ysselsteyn hebben de realisatie mogelijk gemaakt.

Uit de krant