'Grote' brand valt mee

Venray

Om iets voor 20.00 uur werd donderdagavond een brand gemeld in een gebouw op het terrein van Vincent van Gogh aan de Oostsingel in Venray.

Gezien de waargenomen grote rookontwikkeling en de eerste melders die spraken van een bijgebouw waar de vlammen uit zouden slaan en dat tegen het hoofdgebouw aanstond, werd het zekere voor het onzekere genomen en werden meerdere blusvoertuigen van de brandweer gealarmeerd. De locatie is bij de brandweer goed bekend en diverse gebouwen bestaan voor een groot deel uit hout. Bij aankomst van het eerste blusvoertuig bleek het te gaan om een leegstaand bijgebouw van ongeveer 4x3 meter.

Het gebouw stond gelukkig los van de grotere hoofdgebouwen en binnen 20 minuten na aankomst van de brandweer was de brand onder controle. De andere opgeroepen blusvoertuigen hoefden niet na te komen omdat de brandweer de brandweer al snel de brand classificeerde als kleine brand. Er zijn bij de brand geen personen gewond geraakt. Hoe groot de schade is, is onbekend. De oorzaak van de brand is ook nog niet bekend.

Uit de krant