Logo peelenmaasvenray.nl
De schuur aan de Burgemeester Ponjeestraat in Wanssum ging in vlammen op. Foto: Aron van Peer.
De schuur aan de Burgemeester Ponjeestraat in Wanssum ging in vlammen op. Foto: Aron van Peer.

Schuur afgebrand in Wanssum

  Wanssum

In Wanssum is woensdagmiddag een schuur in vlammen opgegaan. Rond 12.00 uur brak de brand uit in de schuur die aan een woning in de Burgemeester Ponjeestraat vastzat. De bewoners waren niet thuis, maar alerte omwonenden belden de brandweer.

Door Aron van Peer

De buurman van de afwezige bewoners werd door zijn zwager die toevallig langs reed uit huis gehaald. "Hij zag rook en is bij mij naar binnengekomen. Toen we gingen kijken, zagen we gelijk dat de schop in brand stond. En binnen één minuut stond de hele schuur in lichterlaaie."

Het vuur verspreidde zich snel in de hele schuur en zelf blussen was er dus ook niet bij. "Ik heb geprobeerd om het met mijn tuinslang nog een beetje te beperken maar dat was echt geen doen. Er zat droog hout in de schuur en dat brand natuurlijk flink."

Omwonenden kwamen al snel richting het huis om te zien wat er aan de hand was. Zij zagen hoe een hond uit het huis werd gered. "Ik wist dat er een hond binnen zat, dus toen hebben we met een paar man de deur opengebroken en heb ik de hond eruit gehaald. Verder was er niemand thuis dus gelukkig is er alleen maar schade en zijn er geen gewonden", aldus de buurman. Binnen tien minuten was de brandweer ter plekke en de brand was redelijk snel onder controle, vertelt de officier van dienst. "De eerste bevelvoerder heeft direct ingezet op het afschermen van het huis om te voorkomen dat het ook vlam zou vatten. Later is een tweede eenheid naar binnen gegaan om er zeker van te zijn dat er niemand in het pand was."

De brand was al onder controle toen de bewoners van de woning arriveerde. Omdat ook de hond veilig bij de buren zat, was er voor paniek geen reden meer. De bewoners bleven er op het oog dan ook redelijk rustig onder.
    

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten