Voetbalsters Venray verliezen topper

De voetbalsters van SV Venray verloren zondag op eigen veld de topper in de eerste klasse D tegen Amstenrade: 0-1.

De ban in het duel tussen beide koplopers werd al binnen tien minuten gebroken. Een fout in de defensie van Venray werd meteen afgestraft door Sharona Demandt die de gasten op een 0-1 voorsprong zetten. Vervolgens was het tachtig minuten vrijwel eenrichtingsverkeer naar het doel van de gasten uit Zuid-Limburg. Venray drong aan, maar wist weinig kansen te creëren. Amstenrade beperkte zich vooral tot tegen houden en vertrouwde op de uitblinkende keepster Yara Keulers. Na het uitvallen van de geblesseerde topscorer Nadieh van den Einden (foto) en middenveldster Lindie van der Steen boette de thuisploeg in aan stootkracht. Venray kreeg wel enkele kleine kansen, was echter niet scherp genoeg in de afronding of stuitte op Keulers die haar ploeg in de slotfase op de been hield. Na acht thuisoverwinningen verloor SV Venray sinds lange tijd weer op eigen veld en is Amstenrade alleen koploper in 1D met 41 punten. Venray staat nu tweede met drie punten achterstand. Foto Henk Lammen.