Myrthe Moorrees verliest topper

Venray

In de eredivisie verloren de vrouwen van PSV vrijdagavond in Amsterdam de topper tegen Ajax: 1-0. Na een afwachtende beginfase namen de gasten uit Eindhoven het initiatief. Een geplaatste vrije trap van Myrthe Moorrees uit Venray en de daaropvolgende rebound zorgden voor gevaar voor het Amsterdamse doel. Gescoord werd er echter niet waarmee het duel op een 0-0 ruststand af leek te stevenen. Tot de laatste minuut van de extra tijd. Angela Christ wist een schot van Merel van Dongen netjes voor de lijn weg te tikken, waarna Maureen Sanders de bal verder weg leek te werken. De arbitrage wees echter naar de middenstop, waardoor Van Dongen naar later bleek de winnende treffer scoorde. In de tweede helft creëerde PSV enkele kansen, maar een doelpunt werd niet meer afgedwongen. Door het verlies liep de achterstand op koploper Ajax op tot zeven punten. PSV heeft wel een duel minder gespeeld.