Voetbalvrouwen Venray gedegradeerd

Venray

IMG_9886De voetbalvrouwen van Venray degradeerden zondag naar de eerste klasse. Een 1-1 gelijkspel in en tegen Someren was niet  voldoende om de nacompetitie voor behoud van de plaats in de hoofdklasse te spelen. Venray moest winnen om Someren op de ranglijst te passeren. Toch was het de thuisploeg die het eerste half uur makkelijker combineerde op het kunstgrasveld. De beloning kwam in de 18e minuut toen een vrije trap van rechts door een Someren-speelster met een halve omhaal werd binnengeschoten. Ruim vijf minuten later kreeg Venray de gelijkmaker in de schoot geworpen. Lotte Koppers zag een lange bal van achteruit finaal gemist worden door de keepster en tergend langzaam rolde de bal in het doel: 1-1. Dit was tevens de ruststand. Na de pauze hadden de gasten het beste van het spel, maar wisten niet genoeg kansen af te dwingen om de tweede treffer op het scorebord te brengen. De beste kans was nog voor Lindie van de Steen (foto-inzet), maar oog in oog met de keepster was ze niet koelbloedig genoeg. Na afloop was er het besef dat Venray volgend seizoen eersteklasser is. "We kunnen niemand iets verwijten. We hebben er alles aan gedaan, tot de laatste minuut geknokt. Uiteindelijk niet genoeg om te winnen", aldus Lotte Koppers. De pas 17-jarige Lisanne Jacobs (foto) baalde eveneens. "Zo gaat het al het hele seizoen. Iedere week krijgen we complimenten van de tegenstander voor ons spel, maar geen punten." Foto's Henk Lammen.