Logo peelenmaasvenray.nl
Achilles-aanvaller Freek Thoone uit Leunen scoorde de winnende treffer tegen FC Eindhoven.
Achilles-aanvaller Freek Thoone uit Leunen scoorde de winnende treffer tegen FC Eindhoven.

Freek Thoone matchwinner

  Column

Leunen | Freek Thoone maakte vrijdagavond in de Jupiler League voor zijn club Achilles'29 de winnende treffer in het thuisduel met runner-up FC Eindhoven. Dankzij de 2-1 van de Leunse aanvaller pakte de Groesbeekse club de volle buit.

Daarmee tanken de wit-zwarten zelfvertrouwen richting het einde van de eerste competitiehelft met als extra toetje de achtste finale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht. In de 35ste minuut zette Kursad Sürmeli de thuisploeg op voorsprong. Na de rust  zette FC Eindhoven aan en in de 74ste minuut scoorden de gasten via Jinty Caenepeel de 1-1. Achilles ging niet bij de pakken neerzitten en bleef knokken voor een beter resultaat. De beloning kwam snel. Thijs Hendriks zette de bal voor, waarna de zojuist ingevallen en van een blessure teruggekeerde Freek Thoone prachtig raak knalde: 2-1 (79.). In de slotfase probeerde FC Eindhoven nog een punt uit het vuur te slepen, maar de punten bleven op de Heikant. Freek Thoone scoorde tegen Eindhoven zijn derde treffer van het seizoen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten