Achilles-aanvaller Freek Thoone uit Leunen scoorde de winnende treffer tegen FC Eindhoven.

Freek Thoone matchwinner

Column

Leunen | Freek Thoone maakte vrijdagavond in de Jupiler League voor zijn club Achilles'29 de winnende treffer in het thuisduel met runner-up FC Eindhoven. Dankzij de 2-1 van de Leunse aanvaller pakte de Groesbeekse club de volle buit.

Daarmee tanken de wit-zwarten zelfvertrouwen richting het einde van de eerste competitiehelft met als extra toetje de achtste finale van de KNVB-beker tegen FC Utrecht. In de 35ste minuut zette Kursad Sürmeli de thuisploeg op voorsprong. Na de rust  zette FC Eindhoven aan en in de 74ste minuut scoorden de gasten via Jinty Caenepeel de 1-1. Achilles ging niet bij de pakken neerzitten en bleef knokken voor een beter resultaat. De beloning kwam snel. Thijs Hendriks zette de bal voor, waarna de zojuist ingevallen en van een blessure teruggekeerde Freek Thoone prachtig raak knalde: 2-1 (79.). In de slotfase probeerde FC Eindhoven nog een punt uit het vuur te slepen, maar de punten bleven op de Heikant. Freek Thoone scoorde tegen Eindhoven zijn derde treffer van het seizoen.