Nederlaag voetbalsters Venray: "Dit is zuur"

Venray

IMG_2845De voetbalsters van Venray leden zondag op eigen veld een schlemielige nederlaag tegen de gedoodverfde titelkandidaat FC Eindhoven: 2-3. In de eerste helft gingen beide partijen gelijk op, maar namen de gasten een 0-2 voorsprong. Glenda van Lieshout, vorig seizoen nog uitkomend voor Venray, velde twee keer het vonnis. Na de thee kwam de thuisploeg. Een corner van Elisa van Knippenberg (foto) belandde via een speelster van FC Eindhoven in het doel: 1-2. Enkele minuten voor tijd werd de marge van twee treffers hersteld. Lotte Koppers (foto-inzet) speelde de bal in het centrum in de voeten van Glenda van Lieshout. Die wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde haar derde treffer van de dag. In de slotminuut bracht invalster Marieke Janssen Venray nog wel dichterbij, maar de tijd was te kort om een verdiend punt in de wacht te slepen. Door deze nederlaag worden de degradatiezorgen voor de Venrayse hoofdklasser steeds groter. "Dit is zuur", aldus trainer Bart Denissen na de onnodige nederlaag. "Voetballend waren we beslist niet de mindere. Als ik kijk naar ons spel en de kansen die we gehad hebben, was een punt zeker verdiend. Maar ja, dit is eigenlijk het verhaal van de laatste weken. We voetballen prima, maar vergeten onszelf te belonen." Foto's Henk Lammen.