De Week van het Prokkelen

Venray

Onder de naam Prokkel startte in 2007 de verstandelijk gehandicapten tweedaagse. Acht organisaties, waaronder het Fonds verstandelijk gehandicapten, legden samen de basis.

De Prokkeldagen zijn uitgegroeid tot de Week van het Prokkelen. Jaarlijks vinden in de eerste week van juni, overal in Nederland, activiteiten plaats waarbij mensen met en zonder verstandelijke beperking elkaar ontmoeten.

Op donderdag 5 juni is de landelijke Prokkelstage. De Prokkelstage is bedoeld als een snuffelstage waar mensen met een verstandelijke beperking de kans krijgen zich te oriënteren op de arbeidsmarkt. Landelijk wordt er bekendheid gegeven aan deze nationale Prokkelstagedag.

Zestien organisaties en bedrijven in Horst aan de Maas en Venray bieden voor een dag een stageplaats aan. De burgemeester in Horst aan de Maas biedt een prokkel de kans om een dag bij hem te komen stagelopen en ook de wethouders Birgit op de Laak in Horst aan de Maas en Lucien Peeters in Venray krijgen een dagassistentie van een prokkel. Verder zetten tal van andere bedrijven hun deuren open voor een prikkelende ontmoeting met een leerling met een verstandelijke handicap.

Uit de krant