Korfbalsters Oranje Wit kampioen

De korfbalsters van Oranje Wit pakten zondag door een 8-7 zege op DAW Schaijk de titel in de hoofdklasse D. De Leunse ploeg komt nu in de veld- en zaalcompetitie uit in de topklasse, het hoogste niveau in het dameskorfbal.

Het kostte bloed, zweet en tranen op sportpark ‘t Klaverblad. Na een 3-3 ruststand liep de thuisploeg in de tweede helft uit naar een 6-3 voorsprong. De gasten uit Schaijk kwamen vervolgens weer langszij (6-6), waarna het duel in bloedstollende slotminuten in het voordeel van Oranje Wit werd beslist. Gwen Baken leek met de zevende treffer van de dag Oranje Wit in veilige haven te loodsen: 7-6. DAW toonde echter veerkracht en kwam in de slotminuut alsnog op gelijke hoogte en daarmee leken de kampioensdromen van de thuisploeg vervlogen. In een laatste wanhoopspoging scoorde Anne Weijs onder de korf in de allerlaatste seconden de winnende treffer. “Ik kon niet meer. Drie minuten voor tijd vroeg ik nog om een wissel. Gelukkig ben ik blijven staan”, aldus de matchwinner met een stralende glimlach. Om haar heen werd de champagne ontkurkt en de rozen uitgedeeld. “Ja, we gaan nog een klein feestje vieren”, aldus Weijs.