Niek Versteegen (r) scoorde een onvervalste hattrick.
Niek Versteegen (r) scoorde een onvervalste hattrick. Foto: Henk Lammen

Vijfklapper Venray tegen Venlosche Boys

Sport Voetbal

In de eerste klasse van het amateurvoetbal was Venray vrijdagavond enkele maatjes te groot voor Venlosche Boys. Bij de rust leidde de thuisploeg al met 5-0, de gasten konden in de tweede helft alleen nog de eretreffer aantekenen: 5-1 eindstand.

Voor rust werd Venlosche Boys op sportpark De Wieën in Venray op alle fronten afgetroefd. Venray speelde met het mes tussen de tanden, won alle duels en legde bij vlagen heerlijke combinaties op de grasmat. Al na vier minuten liet Rick Egelmeers de openingstreffer aantekenen. Daarna eiste Niek Versteegen de hoofdrol voor zich op. In  vijftien minuten tijd tilde Versteegen met een onvervalste hattrick de tussenstand naar 4-0. Vijf minuten voor het rustsignaal bepaalde Stan Kersten met de vijfde treffer van de avond de ruststand op 5-0. Na de pauze nam Venray gas terug, begon slordiger te spelen en de gasten bleef daardoor een nog grotere afstraffing bespaard. Iron Grootfaam scoorde namens Venlosche Boys de eretreffer.

Door deze zege heeft Venray de titel voor het grijpen in de eerste klasse D. Naaste concurrent Chevremont speelt zondag uit tegen RKSV Heeze. Bij puntverlies van Chevremont kan Venray op donderdag 12 mei tegen de nummer twee van de ranglijst, in het hol van de leeuw, het kampioenschap pakken. Dit duel begint om 19.15 uur.