De voetbalsters van Venray zijn kampioen. Foto: Henk Lammen.
De voetbalsters van Venray zijn kampioen. Foto: Henk Lammen.

Voetbalsters Venray kampioen!

Sport

Door een 5-1 zege op Venlosche Boys veroverden de voetbalsters van Venray zondag de titel in de eerste klasse D. Na een afwezigheid van een seizoen keert het team van trainer Bart Denissen terug in de hoofdklasse.

"Appeltje eitje", lachte Denissen na af loop van de eenzijdige kampioenswedstrijd op sportpark De Wieën in Venray. Hij sloeg daarmee de spijker precies op de kop. De thuisploeg had geen enkele moeite met de gasten, nummer drie op de ranglijst, uit Venlo. In de 5e minuut opende Lindie van der Steen met een fraaie kopbal de score uit een vrije trap van Nadieh van den Einden. Op slag van rust verdubbelde topscorer Van den Einden met een schot van ruim 25 meter de marge. De 2-0 was tevens de ruststand.

Na de pauze tilden Van den Einden, Van der Steen en Elisa Knippenberg de score naar 5-0 alvorens Chantal Baghuis de eretreffer scoorde voor de 'boys'. Enkele minuten voor het einde kreeg verdedigster Michel Vrenken, die stopt met voetballen, haar publiekswissel. "Een mooi afscheid na een bijzonder mooi seizoen", glunderde Vrenken. "Na de degradatie van vorig seizoen zijn we binnen een jaar weer terug waar we thuishoren." Keepster Sanne de Boer ging na afloop ook uit haar bol. Precies een jaar geleden was ze ontroostbaar na de degradatie uit de hoofdklasse. Nu straalde ze na de 5-1 zege op Venlosche Boys en de titel in de eerste klasse. "De kracht van dit team. We doen het samen." Foto Henk Lammen.

Uit de krant