De Peelkorf hard onderuit in topper

Sport Overige sporten

In de topklasse korfbal leed De Peelkorf een dikke nederlaag in de topper tegen Be Quick. Op sportpark De Vlies in Ysselsteyn lieten de gasten er geen gras over groeien wie het sterkste was: 8-18.

In het duel tussen de nummers een (Be Quick) en twee (De Peelkorf) was er vanaf de eerste minuut geen sprake van een topwedstrijd om de eerste plaats. De gasten namen vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief en liepen zelfs uit naar een 0-8 voorsprong. Pas enkele minuten voor rust liet Rachel van Meijel de eerste treffer van de thuisploeg aantekenen. Met twee treffers op rij bepaalde Be Quick de ruststand op 1-10. Na de thee gaf De Peelkorf prima partij en kreeg de eindstand uiteindelijk een draaglijker aanzien. Be Quick kan de titel bijna niet meer ontgaan in de topklasse. De Peelkorf richt het vizier op plek twee die recht geeft op het spelen van kruisfinales in de strijd om de landstitel.