Logo peelenmaasvenray.nl
Mike Teunissen eindigde zaterdag als zesde in Omloop Het Nieuwsblad.
Mike Teunissen eindigde zaterdag als zesde in Omloop Het Nieuwsblad. (Foto: Bram Berkien / Team Jumbo Visma)

Mike Teunissen zesde in Omloop Het Nieuwsblad

  Sport

Mike Teunissen is zaterdag als zesde geëindigd in de Belgiesche openingsklassieker Omloop Het Nieuwsblad. De Ysselsteynse renner van Jumbo-Visma sprong op zeventig kilometer voor de finish mee met zeven andere renners in de kopgroep van de dag.

Jasper Stuyven won. In de slotfase verschalkte de Belg zijn na de Muur van Geraardsbergen overgebleven mede-aanvallers Yves Lampaert en Søren Kragh Andersen. Daar reden Lampaert en Stuyven bij de medevluchters weg en kon alleen de Deen Søren Kragh Andersen van Sunweb nog aanhaken. Bij het binnenrijden van Ninove moest Kragh de twee Belgen laten gaan. Stuyven won de sprint van kop af aan. Teunissen, die de koplopers moest laten gaan op de Muur, bleef het peloton nog net voor en eindigde als zesde.

"Ik had al voor de Muur aangegeven dat ik me minder begon te voelen", meldt Mike Teunissen op zijn website. "Zo wisten ze (zijn ploegmaats, red.) dat ze weer mochten gaan koersen. Op die manier kon ik me dan ook wat meer kon sparen. Maar ja …, het is niet zo dat je daardoor ineens gemakkelijk over de Muur gaat. Helaas bleek ik daar niet meer goed genoeg voor. Maar verder ben ik wel tevreden over de Omloop. Of mijn wedstrijdprogramma in Italië doorgaat, moet ik gewoon afwachten. Gelukkig waren vandaag de berichten over coronamaatregelen wat positiever. De beslissing wordt in ieder geval zo laat mogelijk genomen."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten