Afbeelding

Carla Brugman stopt als wethouder

Nieuws

Carla Brugman stopt als wethouder van de gemeente Venray en gaat deel uitmaken van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten van Limburg. Brugman heeft haar partij Venray Lokaal donderdag ingelicht over deze nieuwe stap in haar politieke carrière.

Op basis van politieke meerderheden is het in Limburg niet gelukt een coalitie te smeden en heeft formateur Ger Koopmans de weg ingeslagen om een extraparlementair college (zakenkabinet) te formeren. Carla Brugman heeft dan ook ingestemd om op persoonlijke titel zitting te nemen in het nieuwe Limburgse college. "Voor Venray Lokaal en Venray is het natuurlijk spijtig dat een uitstekend bestuurder als gevolg daarvan geen deel meer uitmaakt van de coalitie en het college van Burgemeester en Wethouders van Venray. Van de andere kant heeft Limburg ook bestuurlijke kwaliteit nodig. Dat Carla daar een bijdrage aan zal leveren, daar twijfelen wij geen moment aan en we wensen haar veel succes", zo laat fractievoorzitter Tino Zandbergen van Venray Lokaal weten. Het is nu aan deze partij om een nieuwe wethouder te leveren,  in samenspraak uiteraard met de coalitiepartners. Het bestuur en de partijleiding zijn inmiddels volop aan de slag met het selecteren van goede kandidaten, meldt Zandbergen.

De provincie Limburg wordt de eerste plek in Nederland waar Forum voor Democratie (FvD) gaat besturen. Vrijdagmiddag werd in Maastricht het nieuwe provinciale college gepresenteerd met gedeputeerden van CDA, VVD, FvD, PVV, lokale partij GBBL uit Landgraaf én GroenLinks. Dat betekent dat Hans Teunissen (D66) niet terugkeert als gedeputeerde van Limburg.

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Foto Henk Lammen.

Uit de krant