De Peelkorf B1.
De Peelkorf B1.

NK korfbal in De Wetteling

Sport

Korfbalvereniging De Peelkorf uit Ysselsteyn is op zaterdag 30 maart organisator van de Nederlandse kampioenschappen korfbal. De titelstrijd vindt plaats in sporthal De Wetteling in Venray.

Aan het NK nemen de B- en C-jeugd deel. In beide jeugdcategorieën strijden vier ploegen om de titel. In de C-categorie komen Altior, Rosolo, Swift en De Korfrakkers uit. De kruisfinales beginnen om 10.00 uur, de finale om 12.30 uur. In de B-categorie wordt deelgenomen door De Peelkorf, Rosolo, Swift en De Korfrakkers. De B1 van de organiserende vereniging De Peelkorf opent de vierkamp om 11.15 uur tegen De Korfrakkers. De finale van de B-categorie is om 15.00 uur en de troostfinale om 13.45 uur. Om 16.00 uur is de prijsuitreiking van de B- en C-jeugd. Om 16.15 uur wordt de finale in de reserve topklasse gespeeld. Hierin strijden de tweede teams van DDW en De Korfrakkers.

Ten slotte speelt De Peelkorf A1 om 18.15 uur de kruisfinale in de hoofdklasse tegen Vios uit Ottersum. De winnaar van deze wedstrijd speelt op zaterdag 6 april de finale voor het Nederlands kampioenschap in Eindhoven.

Uit de krant