In 2017 won wereldkampioen Peter Sagan de zeer spannende massasprint in Venray.
In 2017 won wereldkampioen Peter Sagan de zeer spannende massasprint in Venray.

Venray duurzaamste wielerfinishplaats ter wereld

Sport

Venray wil dit jaar tijdens de BinckBank Tour de meest duurzame wielerfinishplaats ter wereld te zijn. Wat dat inhoudt, wordt maandagavond 11 maart duidelijk. Dan organiseren de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray in Zaal Zeven van hotel Asteria een inspiratieavond over hoe duurzaamheid kan worden geïntegreerd in een wielerfinishplaats.

Op welke wijze kan een gemeente duurzaamheid koppelen aan een groot wielerevenement? Hoe kunnen nieuwe vormen van energie en de nieuwste technologieën en producten om het milieu zo weinig mogelijk te belasten, worden geïntegreerd in een finishplaats? Deze vragen worden beantwoord op maandagavond 11 maart.

In Zaal Zeven wordt een zogeheten 'Speakers Corner' ingericht. Op diverse plaatsen in de zaal zullen bedrijven en organisaties een pitch of presentatie geven over hoe zij duurzaamheid kunnen integreren in de wielerfinishplaats Venray. Volgens Stichting Wielerpromotie Venray zitten daar zeer verrassende, innovatieve toepassingen bij. Toepassingen die nog nooit eerder in de sportwereld zijn geïntroduceerd. Na de 'Speakers Corner' is het mogelijk om in gesprek te gaan met de bedrijven en organisaties. Daarnaast is er ook een plenair programma met diverse sprekers. Tijdens dit deel zullen de gemeente Venray en Stichting Wielerpromotie Venray twee nieuwe initiatieven met betrekking tot duurzaamheid in Venray en Limburg presenteren.

Venray is voor het derde jaar op rij finishplaats in de BinckBank Tour. In 2017 won wereldkampioen Peter Sagan de zeer spannende massasprint, verleden jaar was Stefan Küng de beste in de individuele tijdrit in en rond Venray. Dit jaar zal Venray waarschijnlijk weer het domein van de topsprinters zijn. De verwachting is dat het profpeloton op donderdag 15 of vrijdag 16 augustus in Venray neerstrijkt. Waar de finish komt te liggen, is nog niet bekend. De Noordsingel, waar de sprinters twee jaar geleden hun strijd uitvochten, is niet meer geschikt omdat er binnenkort een rotonde wordt aangelegd. Daardoor is het niet meer mogelijk om een finish zonder wegobstakels op de Noordsingel aan te leggen. Stichting Wielerpromotie Venray wil de finish wel zo dicht mogelijk nabij het centrum realiseren. In het centrum - waar verleden jaar de finish van de tijdrit was - is het niet mogelijk om te eindigen, omdat de wegen niet geschikt zijn voor een mogelijke massasprint.

De inloop maandag 11 maart is om 19.30 uur. Het programma duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Deelname is gratis. Aanmelden kan door een mail te sturen naar: info@binckbanktourvenray.nl

Uit de krant