Afbeelding

Ouders en jeugdigen positief over jeugdhulpverlening in Noord-Limburg

Algemeen

Het aanbod jeugdhulp sluit grotendeels aan op de behoeftes van jeugdigen en gezinnen. Dit blijkt uit onderzoek door zeven gemeenten in Noord-Limburg. Het is de eerste keer dat jeugdhulp in Noord-Limburg zo uitgebreid onder de loep is genomen. Met een positieve uitkomst: cliënten beoordeelden de ondersteuning gemiddeld met een 7,9.

Het onderzoek is breed opgezet: naast jeugdigen en gezinnen werden ook zorgaanbieders, cliëntenraden en verwijzers, zoals medewerkers van de gemeente en huis- en jeugdartsen, bevraagd. De respons van alle partijen is overweldigend met als uitschieter de respons van 63 procent door jeugdigen en ouders. Het doel van het onderzoek is om samen met de zorgpartners verder te bouwen aan een duurzaam zorglandschap.

De jeugdigen en gezinnen beoordelen de ondersteuning die ze van de zorgaanbieder(s) ontvangen gemiddeld met een 7,9. De voornaamste reden voor een positieve beoordeling is de goede klik met de hulpverlener. Ook sluiten plaats en tijdstip waarop hulp wordt geboden grotendeels aan bij de wensen, meldt de gemeente Venray in een persbericht. 

Uit de krant