Medisch onderzoek ambtenaren Venray

Algemeen

Wat doet die trailer daar? Dat vragen bezoekers zich misschien af als ze richting hoofdingang van het gemeentehuis in Venray lopen. Het antwoord is eenvoudig: in de trailer worden Venrayse ambtenaren preventief medisch onderzocht.

Het medisch onderzoek gaat hand in hand met het plan 'Venray Beweegt' van de gemeente. Venray wil zoveel mogelijk inwoners aan het bewegen krijgen en stimuleert een gezonde en vitale leefstijl. De gemeente wil als werkgever niet achterblijven. Bovendien is een werkgever volgens de Arbowet verplicht om werknemers een preventief medisch onderzoek, afgekort PMO, aan te bieden. Ook werkgevers in het bedrijfsleven bieden hun werknemers zo'n onderzoek aan.

Wethouder Martijn van der Putten van Personeelszaken beet maandag het spits af om z'n cholesterol , bloeddruk en hartslag te laten meten en bloed te laten prikken en een aantal tests te doen. "Ik heb geen klachten en voel me hartstikke fit, maar een check kan nooit kwaad", zegt hij. "En als werkgever hebben we natuurlijk belang bij gezonde en fitte medewerkers." Ruim tweehonderd ambtenaren volgen komende weken vrijwillig zijn voorbeeld.

Uit de krant