Wout Poels: "Als dit werd aangeboden toen ik op school zat, had ik me meteen ingeschreven."
Wout Poels: "Als dit werd aangeboden toen ik op school zat, had ik me meteen ingeschreven."

Wout Poels enthousiast over wielerscholen Limburg

  Sport

In 2019 worden in Limburg twee 'Limburg Cycling Wielerscholen' opgestart. Het College den Hulster in Venlo en de Trevianum Scholengroep in Sittard gaan twintig dagdelen (extra) wielersport aanbieden aan geïnteresseerde leerlingen. Bovendien kunnen basisschoolleerlingen aansluiten bij de trainingen op de woensdagmiddag die op de Wieleromgeving Herungerberg in Venlo en het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard gaan plaatsvinden.

De twintig dagdelen wielersport bestaan onder andere uit wielertrainingen (wielrennen en/of mountainbiken), clinics, deelname aan een toertocht en het bezoeken van een wielerwedstrijd. Een wielershirt, leenhelm en leenfiets zijn voorzien voor de deelnemers. "We denken met de Limburg Cycling wielerscholen een extra manier te hebben gevonden om kinderen te bereiken en een bijdrage te kunnen leveren aan ledenwerving voor de verenigingen", aldus Milan van Wersch, Manager bij Limburg Cycling.  De Limburgse wielertoppers Tom Dumoulin (Maastricht) en Wout Poels (Blitterswijck) zijn enthousiast over het initiatief. "Dit soort nieuwe initiatieven zijn ideaal om de jeugd op de fiets te krijgen en kan ik alleen maar toejuichen", aldus Tom Dumoulin. Wout Poels is dezelfde mening toegedaan, "Prachtig! Als dit werd aangeboden toen ik op school zat, had ik me meteen ingeschreven", aldus Poels.

De scholen, die beide tevens Topsport Talent School zijn, hebben twee docenten aangesteld voor de coördinatie van de wielerscholen. "We hebben beide ervaring met het aanbieden van extra modules voor andere takken van sport, maar met de groeiende populariteit van de wielersport, vonden we dat de tijd rijp was om ook te starten met wielerscholen", aldus Ron Spruit namens het College den Hulster. Jan Deuss van Trevianum Scholengroep, "wie weet komt er ook nog wel nieuw wielertalent bovendrijven, dat zou alleen maar een mooie bonus zijn." De werving van deelnemers begint binnenkort en in het schooljaar 2019/2020 moet gestart worden met de uitvoering.

Meer informatie over de wielerscholen is te vinden op www.limburgcycling.com/wielerscholen/


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten