Wielerweek sluit met ‘positief gevoel’ af | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
De ploegentijdrit in Venray was een groot succes. Foto: Rikus ten Brücke.
De ploegentijdrit in Venray was een groot succes. Foto: Rikus ten Brücke.

Wielerweek sluit met ‘positief gevoel’ af

  Sport

Initiator Stichting Wielerpromotie Venray heeft met een positief gevoel de eerste Noord-Limburgse Wielerweek afgesloten. Van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september vonden op diverse locaties in de regio evenementen, clinics en wedstrijden plaats. Met de Noord-Limburgse Wielerweek is ook de campagne gestart op weg naar de komst van de Eneco Tour in augustus 2017 naar Venray. Het profpeloton finisht op kermismaandag of -dinsdag in het centrum van Venray.

Volgens Maurice Ambaum, voorzitter van Stichting Wielerpromotie Venray, heeft de wielerweek veel positieve reacties en leerpunten opgeleverd. "We hebben als organisatie veel geleerd, fouten gemaakt en goede dingen gedaan. De grootste winst is dat wielerverenigingen en fanclubs nu samen hebben gewerkt en samen de wielersport in de regio hebben gepromoot. Er is draagvlak ontstaan om in de toekomst vaker gezamenlijk evenementen en wedstrijden op te zetten."

De wielerweek ging op vrijdag 16 september van start met de opening van het Noord-Limburgs Wielermuseum in het centrum van Venray. Lucien Peeters, sportwethouder van de gemeente Venray, opende het museum dat gedurende de wielerweek meer dan 1000 bezoekers mocht verwelkomen. Verder vonden er in Panningen twee clinics plaats, een avondcriterium in Venlo, een criterium en de finale van het LK voor junioren in Well, een dernykoers in Ysselsteyn, een wielercafé in Horst en een ploegentijdrit in Venray. Ambaum: "Aan al deze activiteiten hebben vele honderden wielrenners, jong en oud, prestatief en recreatief, man en vrouw, deelgenomen. Bij het wielercafé in Horst, georganiseerd door de fanclubs van Wout Poels en Mike Teunissen, hingen de mensen met de benen uit de raam, zo druk was het. Aan de ploegentijdrit in Venray namen liefst 31 ploegen deel en in Well verschenen ruim 170 wielrenners aan de start. Geweldige promotie voor de wielersport."

Stichting Wielerpromotie Venray gaat later dit jaar de wielerweek evalueren met de wielerclubs en fanclubs. "Uitgangspunt is om in 2017 opnieuw een wielerweek te organiseren." Onderdeel van de evaluatie is ook de ervaring met de Sportregio Noord-Limburg, het samenwerkingsverband van de zeven gemeenten in Noord-Limburg. "Die ervaring is ronduit teleurstellend geweest. De wielerweek sluit naadloos aan bij wat de sportregio wil en voor staat, maar de sportregio is nog niet zover dat ze dit type evenementen verspreid door Noord-Limburg kan ondersteunen. Ons was een ander beeld voorgespiegeld. Het resultaat is dat clubs en organisaties nu met een schuld achterblijven."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten