Zeer druk wielercafé Horst | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Peter Winnen, Jaap Kersten,  Wout Poels, Reinier Honig en Mike Teunissen op de planken.
Peter Winnen, Jaap Kersten, Wout Poels, Reinier Honig en Mike Teunissen op de planken.

Zeer druk wielercafé Horst

  Sport

Het wielercafé in café De Lange in Horst is zeer druk bezocht.

Tweehonderd wielerliefhebbers hingen aan de lippen van de Limburgse renners die vertelden over hun wielerleven. De oudste oud-profrenner was Jaap Kersten (81) uit Siebengewald en de jongste Mike Teunissen (24) uit Ysselsteyn. Peter Winnen (59) uit Venray, Reinier Honing uit Maastricht (32) en Wout Poels (28) uit Meerlo zorgden voor een mooi pallet van verhalen uit de koers.

De renners werden geïnterviewd door Bas Steman (oud-renner en journalist). De verhalen werden afgewisseld met mooie beelden uit belangrijke wedstrijden zoals de winst van Mike bij de beloften in Parijs-Roubaix en de legendarische winst van Wout van de klassieker Luik-Bastenaken-Luik. Wout, die momenteel in de Belgische Ardennen aan het trainen is voor de wedstrijd van volgende week woensdag (Milaan-Adriatico), was speciaal naar Horst gekomen om deel te nemen aan dit wielercafé. Aan het einde van de meeting kreeg Wout van de directie van het Deurnese bedrijf Movico het vijf bij vier meter grote finishdoek van Luik-Bastenaken-Luik aangeboden. "Ik moet eens kijken waar ik dat thuis kan neerhangen", lachte een verraste Wout.

De verhalen werden afgewisseld door drie prachtige muzieknummers van saxofonist Nard Reijnders uit Broekhuizenvorst. Bij elk nummer legde hij het publiek uit waarom hij gekozen had voor een bepaald nummer.  De organisatie van het Wielercafé was in handen van de fanclubs van Wout Poels en Mike Teunissen in samenwerking met Bike Writers. Dit evenement is een van de onderdelen van de eerste Noord-Limburgse Wielerweek.  In Venray is de komende dagen, tot en met koopzondag 25 september 17.00 uur tijdens de winkelopeningstijden, nog het Wielermuseum geopend in de Grotestraat. Daar hangen onder meer attributen van de Noord-Limburgse renners. 

Programma komende dagen:

Vrijdag 23 september              ploegentijdrit met start en finish in centrum van Venray ;

Zaterdag 24 september            stuif-in met omnium, Thyas in Panningen;

Zondag 25 september              jeugdronde van Well en tevens finalewedstrijd om het Limburgs

                                               kampioenschap.

Meer informatie: www.wielerpromotievenray.nl


Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten