Logo peelenmaasvenray.nl
Vier wielrenners proberen dernyspecialist Chris Jeucken te volgen op Raceway Venray.
Vier wielrenners proberen dernyspecialist Chris Jeucken te volgen op Raceway Venray. (Foto: Ron Koenen)

Dernyclinic voor wielerliefhebbers

  Sport

Op Raceway Venray vond zaterdag een dernyclinic plaats. Wielerliefhebbers, jong en oud,  kregen op het autospeedwaycircuit in Ysselsteyn de unieke mogelijkheid om een keer achter een derny aan te rijden.

De derny's werden bestuurd door Chris Jeucken en Thijs van Asten. Er werd zowel individueel als in groepen achter de lichte motorfiets gekoerst. Tevens werd er uitleg gegeven over deze bijzondere tak van de wielersport. De organisatie van de clinic was in handen van Tourclub Ysselsteyn en de Stichting Wielerpromotie Venray, met steun van Raceway Venray. De dernyclinic  is een van de onderdelen van de eerste Noord-Limburgse Wielerweek, waarin de regio gedurende negen dagen  in het teken staat van de wielersport. De wielerweek bestaat onder meer uit een ploegentijdrit, een wielercafé, een baanwedstrijd en een jeugdronde. Ook werd vrijdag in het centrum van Venray een tijdelijk wielermuseum geopend, dat gedurende de wielerweek te bezichtigen is.  
Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten