D'r op en d'r over, wielerverhalen uit Noord-Limburg.
D'r op en d'r over, wielerverhalen uit Noord-Limburg.

Wielermagazine D'r op en d'r over is uit

Sport

D'r op en d'r over, wielerverhalen uit Noord-Limburg is uit. De uitgave is een combinatie van een boek en een magazine met Noord-Limburgse wielerverhalen van bekende wielrenners en minder bekende fietsers.

D'r op en d'r over is nu te koop via de webshop op de website www.wielerpromotievenray.nl. De opbrengst is bestemd voor de Noord-Limburgse Wielerweek, die in september zal plaatsvinden. Het is deze zomer 35 jaar geleden dat Peter Winnen zijn heroïsche zege op Alpe d'Huez boekte. In het bookzine kijken Winnen en de hoofdrolspelers van toen - Lucien van Impe, Bernard Hinault en Robert Alban - terug op die memorabele dag voor de Nederlandse wielersport.

Jeroen Wielaert, bekend van onder meer Radio Tour de France, haalt in een column herinneringen op aan Wout Poels en de sportwethouders uit Noord-Limburg beschrijven hun favoriete wielermoment ooit. Ook zijn in het bookzine persoonlijke wielerverhalen van onder anderen Wim Moorman, Pieter van de Water, Ger Hermans, Rick Huidekoper, Norbert Poels, Paul Rutten en Chris Jeucken opgetekend. Uiteraard is er in de uitgave ook aandacht voor de twee Noord-Limburgse wielerprofs Wout Poels en Mike Teunissen. En je zou maar Wouter Poels heten en een Twitteraccount onder die naam hebben. Wouter Poels in Pittsford, New York, weet er alles van. Zijn Twitteraccount 'ontploft' telkens als Wout Poels goed presteert. In het wielerbookzine staat ook een aangrijpend verhaal over de veel te vroeg overleden prof Rob Mulders, die op 29 januari 1998 bij een fataal verkeersongeval om het leven kwam. Verder wordt in D'r op en d'r over aandacht besteed aan de komst van de Eneco Tour naar Venray, het Noord-Limburgse Wielermuseum en de Noord-Limburgse Wielerweek.

Het wielerbookzine D'r op en d'r over kost 12.50 euro.


Uit de krant