De winnaars van HAL Open Darts 2016.
De winnaars van HAL Open Darts 2016.

Labanauskas en Ashton winnen HAL Open Darts 2016

Sport

De derde editie van HAL Open Darts 2016 is zondag gewonnen door Darius Labanauskas. De darter uit Litouwen versloeg in de finale Wesley Harms met 3-2. Bij de vrouwen was Lisa Ashton de beste. De Engelse versloeg Aileen de Graaf met 2-1.

Tijdens het internationale dartsweekend in Evenementenhal Venray kwamen ruim 800 darters in actie uit 19 verschillende landen. Op de zaterdag werd HAL Masters gespeeld. Bij de mannen won Geert de Vos en bij de vrouwen was dat Lisa Ashton. Zij verdienden hiermee een startbewijs voor Winmau World Masters 2016 en Lakeside Playoffs.

Ashton behaalde in Venray een dubbelslag door een dag later ook HAL Open Darts te winnen. Dat kunstje kon Geert de Vos niet nadoen. Ook titelverdediger Martin Adams werd al vroegtijdig uitgeschakeld. Uiteindelijk stonden Wesley Harms en Darius Labanauskas in de finale. Na een spannende strijd, won Labanauskas met 3-2. Zowel Ashton en Labanauskas verdienden hiermee een startbewijs voor de Finder Darts Masters 2016, Winmau World Masters 2016 en Lakeside Playoffs. Beide toernooien telden ook mee voor de BDO ranking en de Finder Darts Masters.

Bij de jongens won titelverdediger Maikel Verberk en verzekerde zich daarmee van deelname aan de Finder Darts Masters 2016 en Winmau World Masters 2016. In de finale versloeg hij Marvin van Velzen met 5-4. Kyana Frauenfelder greep ook een ticket voor de Winmau World Masters 2016. Frauenfelder won in de meisjesfinale met 4-1 van Renee van Druten. 

Het internationale dartstoernooi in Evenementenhal Venray is op beide dagen bezocht door een paar duizend dartsliefhebbers. "De sfeer was goed en de spelers waren tevreden. Eigenlijk is alles goed verlopen. Wij vinden het geweldig om zo'n groot en internationaal dartstoernooi te mogen organiseren in Venray. De intentie is om in 2017 op herhaling te gaan", zei Daisy Lommen namens Evenementenhal.


Uit de krant