Afbeelding

De Peelkorf verliest korfbaltopper

Sport

De korfbaltopper in de hoofdklasse B tussen De Peelkorf en Corridor eindigde in een 11-12 zege voor de gasten uit Son en Breugel. Op de slotdag van de competitie kan Corridor bij winst op Klimroos de titel pakken.

In sporthal De Wetteling domineerde De Peelkorf vooral in de eerste helft en nam een 7-5 voorsprong. In de tweede helft kwamen de gasten pas in de slotfase voor de eerste keer voor: 10-11. Invalster Nicole Swinkels maakte vervolgens de gelijkmaker, waarna Corridor in de laatste minuut alsnog de zege pakte. "Heel jammer", aldus coach Joop Ouderland na afloop van de korfbalkraker. "Ik kan mijn ploeg absoluut niks verwijten, in het kleedlokaal heb ik ze een compliment gegeven voor hun spel vandaag." Het kampioenschap gaat aan de neus van De Peelkorf voorbij, toch is het seizoen geslaagd voor de Ysselsteynse korfbalsters. Ouderland: "Onze doelstelling was eindigen bij de eerste drie. Daar zijn we in geslaagd." De doelpunten van De Peelkorf kwamen op naam van Lisa Verlijsdonk (3x), Marly van Asten en Linda Verlijsdonk (beiden 2x), Rian Litjens, Rozan Romme, Eline Claessens en Nicole Swinkels. Foto Henk Lammen.